Водата в Хасково поскъпва пак. Бивш затворник иска обратно в килията. Преглед на регионалния печат

Водата поскъпва пак, става 2.94 наесен, челно заглавие на първа страница в „Хасковска Марица”. Предложението на ВиК е цената да нарасне с 4 стотинки, заради увеличението на тока от 1 юли. Предстои ДКЕВР да се произнесе.

Т. Дончев: Едва 25 % от европроектите са разплатени, анонс над главата на вестника. Темата е водеща на 2-ра. При вчерашното си посещение в Хасково министърът по еврофондовете рапортува за усвояването на парите от ЕС. Договорени са 11.8 млрд., реално разплатени са 3.6 млрд.

Тръгва Мобилен център за кръводаряване, акцент от 3-та. Новата придобивка ще струва 225 хиляди евро, ще се финансира по съвместен проект с Гърция.

На „Божур” сами си номерират къщите, темата на 4 страница. Улицата, на която миналата година бе дадено име, е тясна, прашна, без осветление. Живеещите там сами си сложили номера на къщите.

Дано бизнесът погледне към футбола в Хасково, заглавие на интервю с треньора на „Хасково-2” Димчо Марков.

„Каменица ФЕН купа” 2012 на стадион „Младост”, пише във водещото заглавие на спортната страница. Полуфиналът на турнира ще е в Хасково на 7 и 8 юли.

„Димитровград” става общински клуб, заглавие над главата в „Новинар юг”. Темата е водеща на спортната страница. Идеята на кмета Иво Димов е 1/3 от бюджета на клуба да се осигурява от общината, останалото – от спонсори.

Деца припаднаха, жегата прескочи 35 градуса, водещо заглавие на първа страница. Две деца – в Хасково и Димитровград са били откарани вчера в Бърза помощ заради жегата. Те са на 12 и 13 години, а диагнозата била хипотония – ниско кръвно, бледност и студени крайници. Състоянието им било стабилизирано.

Министър Дончев чака проект за ВиК мрежата на Бисер, водещо на 2-ра. За възстановяването на пострадалите от наводненията общини са отделени 40 млн.

Съдът с 15 страници мотиви за Черния Великден, водещо на 3-та. Публикувани са основанията за присъдите на двамата братовчеди – Данаил и Живко, които получиха съответно по 12 и 10 години затвор за убийството на шестимата младежи в Симеоновград миналата година.

Турция ни върна 7 имота в Истанбул, чело на 4-та. Сред тях е и желязната църква „Свети Стефан”.

Бивш затворник иска обратно в килията, заглавие на 6 страница. Историята на бившия затворник Атанас Гинев от Върбица, който излежал 15-годишна присъда за изнасилването на собствената си майка. В затвора е по-добре, коментира пандизчията. Храната осигурена, зъболекар и лекар без пари, всичко. Няма бюрокрация, няма размотаване по служби и учреждения. Пандизчията живее 300 пъти по-добре от пенсионера, обобщава ескзатворникът.

150 000 лева търси „Хасково-2” за „В” група, заглавие на интервю с шефа на тима Митко Ламбов. Разговорът с него е на 7 страница.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини