Рок по светло свириха в димитровградското КДК

Втора изява на клуба "Поп и рок музиката на ХХ и ХХІ век" се проведе снощи в залата на КДК

Втора представителна изява на клуб "Поп и рок културата на ХХ и ХХІ век" към ПМГ "Ив.Вазов" събра в конферентната зала на КДК фенове на хубавата музика.

В клуба участват момичета и момчета от 7 до 11 клас на гимназията, разказа ръководителят им Георги Желев.

Той допълни, че това което, обединява учениците е любовта към рок музиката, на фона на повсеместната чалга, която властва навсякъде.

В програмата от клуба бяха подготвили, както съвременни поп парчета на Адел, така и диско музика, изпълнена в оригинал от Дона Съмър. Те бяха изпълнени от група "Шафъл" с вокал Ванина. Не мина разбира се и без парчета на Бийтълс и известни рок банди.

Идеята на организаторите бе, освен да се слуша музика и да се запознаят гостите с различните подстилове на рок музиката като хард рок, ню метъл, хеви и траш метъл.

На специален екран зад музикантите вървеше любопитна информация за някои от най-популярните изпълнители на поп и рок музика.

Самата изява е една добра възможност за учениците, защото рок музиката обикновено се свири късно вечер и по баровете, поясни още Георги Желев. Затова и самото събитие  мина под надслов "Рок по светло".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини