И при 40 градуса – в клас, няма норматив за жегата. Търсят работници за морето. Преглед на печата

Висока скорост уби момче, прати трима в болница, заглавие над главата в „Хасковска Марица”. 11-а жертва по пътищата в региона - над главата в „Новинар юг”. И двата местни всекидневника отделят челно място за трагичния инцидент в събота, при който загина 19-годишният Антон. Трима младежи са в болница, най-тежко пострадал е 19-годишният Алекс, който е транспортиран в пловдивска болница.

И при 40 градуса – в клас, няма норматив за жегата, челно заглавие на първа страница в „Новинар юг”. Няма норматив, който да определя горната граница за температурата в класните стаи, признават от РЗИ. Добрата новина е, че учебната година свършва след 2 седмици, допълват от инспекцията.

Баните искат от рудник да оправи пътя до Аида, чело на 2-ра. Рудник „Саже” да ремонтира пътя, който троши от 10 години, настоява кметът на Баните Мюмюн Искендер.

Уволниха двама митничари от акцията, върнаха трима, акцент от 4-та. Освободените са Николай Колев и Васил Георгиев. Трима пък са възстановени на работа от Върховния съд.

Григор с нов БГ рекорд и гадже, акцент от спортната страница. Той е първият наш тенисист, класирал се за полуфинал на ATP турнир. Гаджето му пък остава анонимно.

Търсят работници за морските курорти, челно заглавие на първа страница в „Хасковска Марица”. Информацията е от бюрото по труда.

Плащаме по 5 лева за кубик вода, щом ВиК стане частно, водещо на 2-ра. Прогнозата е на шефа на дружеството Петко Стойчев. Това била социално поносимата цена на водата.

Подават до сряда молби за гимназиите, друг акцент от 2-ра. За тазгодишната кампания. Документите за Хасково се приемат в ученическите общежития.

Висока скорост уби момче, прати трима в болница, темата за жестоката катастрофа в събота е водеща на 3-та. Рестарт на делото за убийството в Лозен, друг акцент от 3-та. Апелативният съд върна делото в Хасково заради процесуални пропуски.

80 двойки на безплатен консулт за безплодие, темата на 4 страница. Семинар по проблема се проведе Хасково в събота.

Григор на крачка от Олимпиадата, акцентира на спортната страница изданието. За новия успех на младия хасковски тенисист.

Вики Гочева и Ивайло Янев – Мис и Мистър „Източно вълшебство”, акцент от 8 страница. За проведения през уикенда фестивал в читалище „Заря”.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини