Преглеждат за остеопороза желаещите в Димитровград

Прегледите за остеопороза в Димитровград ще бъдат на 22 юни в сградата на бившето ХЕИ

Профилактични прегледи, насочени към риска от остеопороза при жените ще се проведат в петък, 22 юни в Димитровград. Организатори са Асоциацията "Жени без остеопороза", а кампанията е под надслов "Познавате ли риска от остеопорозата?".

С сградата на РЗИ / бившето ХЕИ/ на ул."Панорамен път" №1 във времето от 10:00 до 16:00 часа специалисти ще изследват костната плътност на желаещите и ще дават консултация по проблема. Цената на прегледа е 10 лв., нужно е и предварително записване на телефон 0889 530 754 - Гинка Кирова.

Остеопорозата е прогресивно заболяване на скелета, което води до намаляне на костната плътност и структурни изменения на костите. В резултат те стават податливи на чупливост и други изменения.

Заболяването засяга предимно жените на възраст над 45 години, но може да се появи по-рано или в резултат на различни болести - диабет, базедова болест, артрит и др.  Добре е поне веднъж или два пъти годишно рисковите групи да си правят профилактични изследвания за риска от коварното заболяване.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини