Изписаха ранена на Илинден, шофьорът-критичен. Преглед на регионалния печат

"Изписаха ранена на Илинден, шофьорът опериран в Пловдив", водещо в "Новинар юг". По различни пътища върви възстановяването на тримата ранени в зверската катастрофа на хасковския булевард "Илинден" тази събота. Най-малката пострадала, 16-годишната Даниела Вълчева си е вече в къщи, след като бе изписана от хасковската Хирургия. 19-годишната Джулия обаче остава в ОАИЛ. Операция не се предвижда, Джулия все още се възстановява от тежката черепно-мозъчна травма получена  в зверския сблъсък. Добрата новина е, че момичето е контактно, макар и още "малко съненко". Шофьорът Алекс Росенов обаче е в тежко състояние в Пловдив. 19-годишният младеж претърпя 7-часова животоспасяваща операция. В университетската болница в Пловдив му бе поставен имплант на строшения гръбначен стълб. В катастрофата загина друг 19-годишен-Антон Колев, който по първоначална информация е стоял до шофьора.

В 2 сутринта тази събота, джип Мазда" изтърва завой на кръстовището на "Васил Левски" и "Илинден" и се заби последователно в метален парапет и дърво. Колата се обърна по таван и затисна в нея 4-членната компания хасковски ученици. Все още не е установено, дали трагичният инцидент е бил под въздействието на алкохол или е имало само несъобразена скорост.

"Почват пътя убиец до първи юли" чело. На друг един път, но в Симеоновград, преди година загинаха 6 деца. Сега започват спешният му ремонт.Бил подписан договор със старозагорска фирма за полагане на канализацията на ул. "Съединение" и съседната "Роза". После държавата влиза да асфалтира. Кметът на града признава, че все още не е осигурил финансирането, но има ултиматум на Бойко Борисов да се оправя някак си. На 30-ти юни Б.Б. ще инспектира дали заръката му се спазва. Партиецът Пейчо Стайков едва ли може да пренебрегне заповедта на вожда си.

Явно трябва да се размаха камшика, че да почне да се върши работа. Година след Черния Великден, пътя- убиец си стоеше непипнат. Преди това пък бе така от години, макар мнозина да предупреждаваха, че е само въпрос на време, за да стане беля. Стана.

"Харманли без вода днес". Градът на Белоногата остава на сухо заради планов ремонт, съобщават от областното ВиК.

"Каре в ареста за картините на Каратонев". Харманлийски художник бил обран преди няколко години, сега полицията откри част от картините му и предполагаемите извършители.

"Паякът стана рак-върши нарушения". Снимка от първа страница илюстрира как хасковският специализиран автомобил за репатриране на автомобили върши грубо нарушение на закона за движение по пътищата. Паякът излиза назаден ход по еднопосочното и силно натоварено движение по бул. "Съединение", между Кауфланд и Болницата. По правилник, паякът трябва да излезе от дзругия край по булевард "България, после да врътне една дъга през кръстовището на автогарага и се насочи към наказателния паркинг срещу Химмаш. Явно за да спести от ценното гориво, шофьорът излиза назад и веднага е на пътя, който му трябва. Сигурен е, че няма да го глобят-в кабината на паяка има униформен полицай, който спокойно гледа маневрата. Куриозното е, че в момента паякът е вдигнал автомобил паркиран в разрез с правилата.

Разбира се, в Хасково/а и България/ правилата важат за едни и са абсолютно невалидни за други.

"Бригади изметоха липовия цвят от Хасково" чело на "Хасковска Марица". За вече съобщеното шествие на групи из липите на Хасково. Командите са внимателни, не берат от дърветата, за да не ги наранят. Метат от улиците. Продават на пунктове извън областта. Контролните органи в България следят дали пунктовете съблюдават правилата за съхранение на билките, но не и начинът, по който се добива суровината. Всички обаче са доволни- на хасковлии града им е чист, а пък събирачите си докарват по 4-5 лева на кило липа.

Да ви е сладък липовия чай.

"Дупки и локви с оси на ул. "Розова Долина". След като прочели информацията за планово асфалтиране на хасковските улици/"от която се заинтересува и публикува само Haskovo.net/ граждани позвънили в редакцията на "Хасковска Марица" за да питат дали и тяхната "Розова Долина" попада в списъка. Според тях било належащо, защото цялата улица е в дупки и локви. "Розова Долина" е под гробищния парк на Кенана и е по-известна с ежегодното си наводняване през пролетното снеготопене.

За съжаление на хората обаче, уличката им я няма в списъка. Общината е планирала за ремонт и асфалтиране на бул "България", кръстовището на бул. В.Левски" и бул. "Съединение", жп надлезът на "Съединение", ул. "Лестър", кв. "Бадема", ул. "Амур", ул. "Еделвайс", ул. "Пловдивска", ул. "Стефан Караджа" и ул. "Драгоман".

Останалите улици, като "Розова Долина" ще чакат по-добри времена.

"Областният град с мобилен кабинет за СПИН". Здравен №1 Десислава Атанасова ще връчи днес ключовете на 8 мобилни кабинета за безплатно изследване и консултиране на СПИН. Един от тях е предназначен за Хасково.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини