Отложеният фестивал България танцува ще е през ноември

"Галаксико" по традиция е сред участниците във фестивала в Димитровград

Ясни са датите на националния фестивал "България танцува", домакин на който за седма година ще бъде Димитровград.

Мероприятието е планувано за 10 и 11 ноември, каза директорът на "Детски и младежки център" Христина Ташева. Общинското предприятие е организатор на проявата, която от тази година е преместена през есента.

За фестивала бе изготвен нов регламен, а самия танцов форум е в графика на наблюдаващата комисия към Образователното министерство.

Надяваме за следващото издание на "България танцува" през 2013 година да завоюваме раздаване на държавни стипенции, коментира още Ташева.

Тази година фестивалът ще бъде без такси за участие, в него ще могат да участват освен балетни формации и читалища, спортни клубове, младежки центрове.

"На практика няма ограничения за участие в надпревата", каза Ташева. До момента регламента е бил разпратен на 1500 представители на различни формации, организации и самодейни колективи в България. Организаторите се надяват на интерес и силно участие тази година. Така ще бъде възможно да се отвоюва раздаването и на държавните стипенции.

Припомняме, че традиционно фестивалът се провеждаше в края на март, но заложени промени в регламента го отложиха за ноември 2012 година.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини