Отмъкнаха касата на Ерол с 50 бона и злато. Преглед на регионалния печат

Отмъкнаха касата на Ерол Саид с 50 бона и злато, заглавие над главата в „Новинар юг”. Същият акцент е изведен и в „Хасковска Марица”.

Темата е водеща на криминалната страница в „Новинар юг”. Апашите се вмъкнали в жилището със стълба и задигнали укрепената в гардероба каса. В нея имало 50 000 лв., неустановено количество злато и ключ за автомобил. 40-годишният Ерол Саид е собтсвеник на шивашката фирма „Реймонд”, която има цех в бившата детска градина в кв. „Бадема”.

Шефът на ортопедията – ординатор в Кърджали, водещо заглавие на първа страница в „Новинар юг”. Става дума за д-р Румен Иванов, дългогодишен завеждащ ортопедично отделение в хасковската болница. Той напусна след серия от скандали с ръководството на лечебното заведение. Мястото му в Хасково все още не е заето.

36 от Бисер се жалват на шефа на Европарламента, друго заглавие от 1-ва. Жителите на харманлийското село изпратили жалба до Мартин Шулц. В нея се оплакват, че разследването за наводнението се бави сякаш умишлено.

Военните продават имоти в Малево, готвят и летището, акцент от 2-ра. За продажба са обявени два имота в селото, в така наречения складов район до летището.

Осъдиха 82-годишен дядо, пробвал да утрепе зет си, заглавие от 3-та. 30-месечна условна присъда получи 82-годишният Стоян Генчев заради опита си да заколи зет си Фреди Георгиев. Драмата е от 2009 година, а мястото – димитровградското село Скобелево. Причината – семейни кавги за имущество.

Общината купува нови тролеи с норвежки пари, акцент от 4-та. Информацията е от сесията в петък. Тогава заместник кметът Минко Ангелов обясни, че общината ще кандидатства за финансиране по норвежкия финансов механизъм. Този механизъм обаче все още не е действащ, предвижда се това да стане в следващите месеци или години.

„Хасково” добавя 009 след двойката, водещо на спортната страница. Новото име на местния футболен отбор ще е „Хасково 2009”. Съветниците се съгласиха клубът да бъде подпомогнат със сума в рамките на 70 000 лева.

Хасковските депутати натоварени с кредити, темата на 7 страница. Информацията е от декларациите на властта пред Сметната палата.

„Водно строителство” взе депото в Гарваново, водещо заглавие на първа страница в „Хасковска Марица”. Обществената поръчка на община Хасково за експлоатация на сметището на стойност 2 млн. лв. е възложена на фирмата, която изпълнява още много други поръчки.

От дарения и заеми са парите на семейството на Георги Иванов, водещо на 2-ра. Информацията е от Сметната палата. Дарение от 73 934 лева е получила съпругата на кмета Даниела Захариева през 2011 г. Градоначалникът пък има заем от 2009-а в размер на 70 000 лева от неназовано физическо лице. Семейството не е декларирало нищо в графата за недвижимо имущество за миналата година. Няма и автомобили.

Със 110 места нарасна Синята зона, друго заглавие от 2-ра. За сесията в петък, на която бе решено местата за платено паркиране да се увеличат.

Съдът отмени заповедта на РДНСК за мотопистата, водещо на 3-та. Подходите към съоръжението край Хасково не са незаконни, реши местният административен съд.

38.9 на сто от студентите у нас са опитвали дрога, темата на 4 страница.

Григор – на прага на голямата игра, голям материал на 5 страница, посветен на младата хасковска надежда. Има много голям шанс Григор Димитров да участва в олимпиадата в Лондон, пише вестникът.

Хасково губи „Каменица Фенкупа”, акцент от спортната страница. Преместването на турнира от Ямача на стадион „Младост” не се понравило на пивоварната. Това проваляло имиджа на фирмата. Стадион „Хасково” пък е в ремонт. Скандалът може да избухне днес, ако от „Каменица” се откажат от домакинството на Хасково.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини