Хасковският съд обжалва пред себе си глоба от КАТ

Хасковският районен съд обжалва пред себе си електронен фиш за налагане на глоба за нарушение на закона за движение по пътищата. Поради очевидния конфликт на интереси на всички магистрати в съда обаче, делото е прекратено и изпратено на Върховния касационен съд, който да определи друго районно съдилище, в което да се реши казусът.

Според запознати камерата на КАТ запечатала нарушение на служебния автомобил на съда. От съдебното определение не става ясно дали зад волана е бил магистрат или шофьорът на районния съд.

След образуването на делото отвод са си дали последователно съдиите Пламен Георгиев, Гроздан Грозев, Мартин Кючуков, Васил Панайотов, Мария Ангелова, Валентина Иванова, Петър Вунов. Последният магистрат, при когото попада папката, е Нели Иванова. Тя също си дава отвод с мотива, че ако пристъпи към разглеждане на преписката, биха се породили съмнения в нейната безпристрастност, понеже се намира в служебни отношения с жалбоподателя – районен съд. С нейния отвод обаче се изчерпва списъкът със съдиите и няма как да се образува нов съдебен състав.

Актовете за нарушение на закона за движение по пътищата са подсъдни на районен съд като първа инстанция, а решението може да се обжалва пред административния, обясниха юристи. Понеже нарушението е било констатирано на територията на община Хасково, жалбата може да се депозира само пред Районен съд Хасково. Така че съдиите са попаднали в капана на процедурата и не са имали друг вариант, освен да обжалват пред себе си, допълниха развеселени от ситуацията адвокати.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини