Връщат Георги Димитров в парка. Книжовник блокира пътя за Хасково. Преглед на регионалния печат

Книжовник блокира пътя за Хасково заради дупки, заглавие над главата в „Новинар юг”. Темата е на цялата 6 страница. В протеста се включили и двама чужденци – германец и англичанин.

Съдят двама за убийства в петък, анонс над главата във вестника. Темата е водеща на 3-та. Две дела за убийство ще разглежда по едно и също време окръжният съд в петък. Първото е срещу Гюрсел Мюмюн от Тракиец, второто – срещу Младен Младенов от Корен.

За 30 минути абитуриентка взе диплома и се омъжи, водещо заглавие на първа страница. 19-годишната Хабибе Неждет от Димитровград взе 23-годишния Стелиян Младенов половин час след като получи дипломата си за средно образование.

Продажбите на климатици се свиха, охлаждаме се с подръчни средства, чело на 2-ра. С близо една трета се свили продажбите на климатици в Хасково, твърдят търговци. Те си обясняват срива с кризата и липсата на пари. От друга страна обаче климатик не се купува всяка година и след много лета на бурни продажби няма нищо по-естествено купувачите да намалеят.

Библиотеката чака 2000 нови заглавия, друг акцент от 2-ра. Парите за регионалната библиотека в Хасково – 15 000 лв., се отпускат от министерството на културата.

Искат 180 бона за „Св. Екатерина”. Кметът Иво Димов: Нямаме тези пари. Това е водещото заглавие на 4 страница. Предложението до ОбС Димитровград се внася от шефа му Стефан Димитров.

Точка не стигна на Вики за евробронз на тепиха, акцент от спортната страница. Малшанс за Виктория Бобева на европейското по борба в Загреб.

Разсипаха стадиона в Бисер, заглавие над главата в „Хасковска Марица”. Темата е водеща на спортната страница. Според президента на футболния клуб фирмата изпълнител разорала терена като картофена нива. Спешно пререгистрират тима, за да може да кандидатства за пари пред спортното министерство.

Немец: В Германия пътищата в гората са по-хубави, челно заглавие на първа страница. След като открива топлата вода, немецът Раймонд Фьорман допълва, че дори при по-малки дупки на пътя хората в Германия протестират. С тези думи пък открива колелото.

Дописката е по повод вчерашните протести в Книжовник.

Искат паметник на Георги Димитров в парк „Марица”, друг акцент от 1-ва. БСП внася в ОбС Димитровград предложение да се издигне отново 8-метровият паметник на вожда Димитров. В четвъртък съветниците ще коментират предложението.

Масларова: Отпада такса електромер, челно заглавие на 2-ра. За вчерашния брифинг на движение „Днес”, на който пристигна и бившият социален министър.

Удължават срока за разследване на дипломата на Иво Димов, водещо на 3-та. Разследването се провежда от димитровградската прокуратура и беше със срок 25 дни, пише вестникът. Трябвало да се установи дали документът, за който се твърди, че е менте, е бил използван в общината. Засега нямало такава информация.

Да се чудиш дали да се учудиш. Нещо, което се проверява за един следобед, държавното обвинение нищи цял месец и накрая няма категоричен резултат.

По-добре да не се учудваме. Каквато държавата, такава и прокуратурата. В крайна сметка тя не е паднала от небето.

Управниците по-бедни от електората, имат стари коли и заеми, темата на 4 страница. За декларациите на властта пред Сметната палата.

Да спестим нерви и да не се чудим и на тази информация.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини