БСП: Изгубихме цяло поколение лекари и инженери

Срещата-разговор организирана от БСП бе посветена на безработицата и социалните проблеми

"Една държава трябва да изведе като приоритет образованието си, ако иска да просперира", това заяви в Димитровград снощи шефът на комисията по социална политика към народното събрание Драгомир Стойнев. Заедно с колежката си от Хасковски избирателен район Емилия Масларова той участва в среща, постеветена на младежката безработица и социалната политика у нас.

Стойнев бе убеден, че България вече е изгубила цяло поколение от лекари и инженери, които са предпочели да работят зад граница, заради по-добрите условия на живот. "Кой ще се работи и ще плаща данъци у нас ?", попита риторично Стойнев. Той отбелязава, че около 250 000 млади хора са малограмотни, а именно от тях се очаква да са бъдещето на нацията.

Пак по данни на БСП, младежката безработица е достигнала огромни цифри, а в същото време бизнесът изпитва недостиг от специалисти.

Темата за майчинството и детските надбавки засегна и бившият социален министър Емилия Масларова. По думите й, предишното управление е направило най-много реформи с социалната сфера и е повишило помощите, но от тогава те не са пипани. Масларова припомни, че с колегата си Стойнев са предложили и нови законопроекти, които касаят  облечкение на работещите майки с деца, както и равни права на майките -осиновителки. Те обаче, още не са разгледани в пленарна зала.

Драгомир Стойнев е убеден, че страната ни е изгубила едно цяло поколение специалисти

В срещата разговор взе участие и председателят на ОбС Стефан Димитров, както и съветници от групата на "Да за Димитровград"

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини