Д-р Четалова поема димитровградското АГО, още две отделения с нови шефове

димитровградското АГО се поема от др-Четалова

Три отделения в димитровградската болница имат нови началници. Това е резултата от приключилите преди дни конкурси за шефове на отделения към тукашното здравно заведение, коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net управителят му д-р Здравко Наков.

Акушеро-гинекологичното отделение поема д-р Нина Четалова, която сменя на този пост д-р Недка Коларова.

Неврологично отделение ще ръководи д-р Валентин Тончев, поста бе овакантен преди месеци от д-р Шуманов.

И т.нар. Ортопедия е с нов шеф. Д-р Веселин Туртов ще бъде начело на звеното, досега мястото се заемаше д-р Христо Искрев.

Официално Детско отделение вече ще оглавява д-р Роман Ризов. Той бе назначен временно на поста през пролетта, но е спечелил обявения конкурс.

Начело на Отделението за реанимация и интензивно лечение остава д-р Валентин Палашев. Вътрешно отделение също запазва началника си д-р Атанас Михов. Очно отделение към тукашната болница ще продължава да се ръководи от д-р Теменуга Йорданова.

Предстои да бъде обявен конкурс за началник на Хирургично отделение, уточняват от димитровградската болница. Нито един кандидат не се е явил за шеф на Ренгеново отделение, там ще бъде обявена повторна надпревара. Шефското място в Клиничната лаборатория към МБАЛ "Св.Екатерина" запазва д-р Галина Даргова.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини