Паркингът на МБАЛ става левче на час, първите 30 мин. безплатно

Входът към МБАЛ поскъпва

Нова организация на движението обмислят да въведат в МБАЛ Хасково. В най-скоро време, на централния вход ще бъдат монтирани бариери и устройства с карти, които ще таксуват престоя на колите, по лев на час. Като услуга към клиентите, първите 30 минути са абсолютно безплатни. Това време е напълно достатъчно за обработката на неотложен случай или за хоспитализиране на пациент. Цялото движение към болницата ще се ориентира само през главния вход към бул. „Съединение“. Другият, към бул. „Васил Левски“, ще бъде запазен само за линейките. 

С устройствата за таксуване от болницата искат да преустановят порочната практика недобросъвестни хасковлии да си „забравят“ колите по цял ден в двора на болницата, докато си вършат работата. За цялото това време дължат по левче. В същото време автомобилите им откровено пречат, както на други пристигащи хасковлии, така и на линейките вършещи вътреболничен превоз. Идеята за нова организация на движението ще се обсъди още веднъж, коментираха от ръководството на болницата, но от друга страна, вече е избрана фирма, която да монтира устройствата за карти. Не е ясно дали ще има камери. 

Паркингът на болницата излиза най-евтиния в града. И тези над реката и синята зона се таксуват по лев на час. В двора на военна болница пък се паркира срещу 2 лв. Наистина, пред Кауфланд е безплатно, но пък паркинга не е охраняван.

Г.Христов

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини