Съветниците със зам.председател, 18 избраха Димитър Петров

Според прието днес решение на сесия Димитър Петров е новият зам.председател на ОбС- Димитровград

За зам.председател на Общинския съвет бе избран днес съветникът от БСП и лидер на тукашната червена структура Димитър Петров.

Точката бе залегнала под номер 1 в дневния ред на общинарите. За избора на Петров положителен вот дадоха 18 общинари, един бе против а 10 се въздържаха.

В докладната, вносителят Стефан Димитров се позовава на чл.24 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и чл. 17 от правилника на ОбС, който дава възможност  за един или повече заместници на председателя.

Срещу взимането на подобно решение възрази юристката от ГЕРБ Галина Чингарова, която коментира, че в момента новия правилник на ОбС се обжалва в съда и следователно не може да бъде приложен чл.17 от него.

Чингарова уточни, че още месец документа, на който се позовава вносителя е висящ и на практика не действа.

"Нямаме нищо против личността на Димитър Петров", заяви д-р Вълчо Митрушев от ГЕРБ, но още няма решение на Административния съд, допълни той. От партията уточниха, че това е единствената причина да гласуват "въздържал се" по тази докладна.

Подкрепа за Петров изразиха от ЕНП, а Димитър Хаджииванов от ПП"Лидер" се поинтересува каква е целесъобразността на това предложение. "Толкова ли много работа имате, че искате заместник?", попита Хаджииванов председателят Стефан Димитров.

На свой ред шефът на ОбС отговори, че на всеки се налага да отсъства дори и по лични причини, а с помощта на заместник една сесия може да се проведе и няма да се изгуби контакта с колегите.

Общо 29 общинари участваха в гласуването, 18 подкрепиха предложението

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини