Еколози скатават мастии. Нова проверка на митницата, резултатът пак плачевен. Преглед на регионалния печат

Еколози скатават мастии, челно заглавие на първа страница в „Новинар юг”. Природозащитниците от Димитровград се опитали да скрият градските помияри и бавели работата на кучкарите от Пловдив. Това опънало нервите на ветеринаря д-р Тихомир Трендафилов, който водел екипа. Следващият път ще си свършим работата сами, заканва се той. Вчера бяха уловени 10 от бездомните кучета в града, те ще се кастрират и върнат обратно.

Марин Маринов премести БСП вдясно, заглавие над главата на вестника. Темата е водеща на 4 страница. За вчерашната сесия в Димитровград, където избухнал скандал кой къде да седи в залата. Димитровградските общинари твърдо вървят по стъпките на хасковските си колеги, липсва им само един Себахтин Исмаил или в краен случай Стефан Атанасов, и направо ще поведат по точки.

Димитровград връща паметника на патрона си, акцент от 2-ра. Отново за вчерашната сесия. Монументът, демонтиран през 1992 година, отново да бъде върнат в парк „Марица”, гласуваха общинарите. Изработването на статуята струвало 40 000 лева, а демонтажът – 80 000 лева, става ясно от дебатите.

3 г. решетки за крадец, обрал спящо семейство, водещо на 3-та. Рецидивистът Емил Христов обрал 9 жилища.

Щом сме се родили тук, не е случайно, заглавие на интервю с писателката Теодора Димова, на 6 страница.

Захарий Зограф огря Хасково, материал на 7-а.

Хасково сред сивите шампиони в икономиката, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Дописката е водеща на 2 страница. Резултатите са от изследване на Асоциацията на индустриалния капитал. Компания на Хасково в челото на класацията правят Бургас, Ямбол, Русе, Пазарджик, Петрич и Перник.

50 хил. лева дължи „Бяла мечка” за заплати, челно заглавие на първа страница в броя. Мандрата забавила заплатите на всичките 21 работници. Съставени са й 8 акта за 22 700 лева, а глобите ще се събират от съдия изпълнител.

Нова схема за измами на Капитан Андреево, водещото заглавие на 3-та. Само дни след отчайващите резултати на теста за лоялност, шефът на митницата Ваньо Танов разпоредил нова проверка на Капитан Андреево. Резултатите отново са плачевни, въпреки че смените били разформировани и са съставени нови екипи. Митничарите спирали контрабандната стока, но не я конфискували, а я товарели обратно в автобуси за Турция.

Имаме достатъчно капацитет да победим самостоятелно на изборите, заглавие на интервю на 5 страница. Става дума за партията на Меглена Кунева, а изхвърлянето е на бившия образователен министър Даниел Вълчев.

„Каменица Фенкупа” в Димитровград, акцент от спортната страница. Вместо в Хасково, полуфиналният турнир ще се проведе в Димитровград.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини