Димитровградски ученици заминаха на туристически събор в Кърджали

Домакин на националния туристически съборе кърджалийското училище "П.Р.Славейков"

Представители на димитровградското читалище „Култура-2002“ с ръководител, учителят в Професионалната гимназия "Капитан Петко войвода" Радка Тодорова заминаха за участие в Петият национален туристически събор „Да приобщим децата към туризма".

Събитието стартира в Kърджали вчера и успоредно с него там ще се проведе национална среща на  учители и специалисти, които ръководят туристически форми, модул “Туризъм” или “Масов спорт”.

Димитровградските ученици ще вземат участие за трета поредна година с отбор от възрастова категория 14-18 години. Те ще се състезават в дисциплините опъване на палатка и палене на огън за най-кратко време, както и в надпреварата за оказване на първа помощ.

Децата ще мерят сили и в различните преходи, предвидени от организаторите. Община Димитровград е подпомогнала заминаването и пребиваването на димитровградчани на мероприятието в Кърджали, разказаха от гимназията.

Среща на форума си дават над 200 учeници от страната като домакин на Националния туристически събор е община Кърджали и местното училище "П.Р.Славейков"

Проявата печели с всяка изминала година все повече привърженици, а идеята за създаването й се ражда преди седем години, когато учители от цяла България се събират в Кърджали.

Целта е да се помага за развитието на ученически туризъм, обмяна на опит между ученическите туристически формации и да се популяризират историческите и туристически дестинации на регионa.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини