Талантливи сираци развълнуваха димитровградчани, тръгват си с подарък

Талантите от "Петлите" обраха овациите на публиката

Емоционален и пъстър концерт -спектакъл показаха на димитровградчани децата от танцова формация "Петлите", които снощи гостуваха на сцената на площад "България".Те представиха песни, танци, ориенталско и огнено шоу.

Талантите са от социални домове в бургаско, но за втора поредна година правят национално турне из страната. Димитровград бе една от спирките в тазгодишната обиколка.

"Искаме да покажем, че и децата без родителска грижа имат нужда от изява и внимание, обяви ръководителят на "Петлите" Георги, който бе и водещ на концерта.

Той благодари на община Димитровград за гостоприемството, както и на любезните домакини от местен хотел.

Благодарности получи и тукашният офис на "Български център за джендър изследвания" за подкрепата вече няколко години.

Изненадата за момичетата и момчетата от формацията бе подарък от кмета Иво Димов. Той ги зарадва с 250 комплекта дрехи, които сираците, освен че ще използват, ще предоставят и на други социални заведения в България.

В програмата взеха участие и танцьорите от тукашната школа "Галаксико". Следващата спирка на "Петлите" е съседно Хасково, където утре вечер те ще имат концерт.

Dimtrovgrad.bgvesti.net

Публиката
Секретарят общината Венета Стоименова обяви, че Димитровград дарява 250 комплекта дрехи на децата по инициатива на кмета

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини