Кметът иска от Цветанов да накаже Петьо Петров

Кметът показва снимките на подходите към мотопистата, които според него отново ще бъдат блокирани от хората на Петьо Петров

Кметът на Хасково Георги Иванов поиска от вътрешният министър Цветан Цветанов да накаже подчинения си-Петьо Петров директор на ОД на МВР Хасково, заради превишаване на пълномощия от страна на полицията и активната и намеса в делата на общината. По искане на постоянната комисия към Общински съвет Хасково, адресирано до главния инспекторат на МВР, бе предизвикана проверка от София на местната полицейска структура. Двама господа пристигнали и за няколко дни говорили с ключовите фактори в общината, общински съветници и вероятно служители на МВР, разказа днес на брифинг самият Георги Иванов, и допълни: „Сега ще чакаме за да видим как Гарван, гарвану око ще извади“.Чакането продължава вече седмица.

Гневът на градоначалникът бе предизвикан от активните според кмета пречки, които ръководеното от Петьо Петров областно МВР му прави. Поводът отново е втръсналия до болка казус с мотопистата. Вчера общината получила отказ от КАТ, за съгласуване на планираното за 7-8 юли състезание по Мотокрос, което тази година ще бъде със статут на Европейско и Източноевропейско първенство. Отказът е изненадващ, защото същите документи веднъж вече били изпратени до КАТ и оценени положително, състезанието е било разрешено. Нещо повече, положителна резолюция за плана за провеждане на състезанието е била издадена и от Главно пътно управление в София, посочи кметът.  Това е станало още на 19-ти април, тъй като първоначалната дата за мотокроса бе края на май. После обаче то бе отложено заради корекции по трасето и съдебни обжалвания. Наложило се ново съгласуване за 7-8 юли. Същите документи обаче били резюлирани отрицателно. Кметът дори съжали шефа на Кат: „Колко ли кофи с мастило се е наложило да изпише Джунов/ Атанас Джунов шеф на КАТ-Хасково Б.ред/ за да обяснява защо веднъж вече е дал положително становище“.

Състезанието ще бъде блокирано от полицията, убедени са в общината. Униформените няма да допуснат използването на незаконните според РДНСК подходи към мотопистата, въпреки че административния съд отмени това разпореждане. Съдебното решение пък се обжалва. Докато трае юридически-експертния батак, от общината пригодяват два алтернативни пътя за караваните, с пристигащите мотори и технически екипи. Пилоти от цяла Европа ще се клатушкат край корнишони и домати, бучнати до коларски пътища, успоредни на главния път за Кърджали. „Резил! Кому е нужно това? Миналата година имаше избори, ама тая година вече съм ги спечелил и не мога да разбера какво ще спечелят като ми пречат“ завърши кметът.

А състезанието е нужно за спорта в града. Особено на местния пилот Кристиян Кръстев, който се бори за източноевропейската титла по мотокрос и разчита на домашното гран при за да прибави точки в актива си.

Г.Христов

Шефът на полицията Петьо Петров бе проверяван от София в навечерието на професионалния си празник
И тази година състезателите ще се клатушкат по черните пътища, докато отидат до пистата
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини