За 14-ти път правят събор на Славянското единство в Ябълково

Секретарят на читалището в Ябълково разказа каква ще е програмата на Събора на славянкото единство в Ябълково

За 14-ти път димитровградското село Ябълково ще бъде домакин на събора на Славянското единство, който ще се проведе 14 юли от 10:00 часа. За програмата разказа пред медиите днес секретарят на местното читалище "Христо Ботев"  Славея Грозева.

Тази година празникът е посветен на 175-тата годишнита от рождението на Васил Левски и 165 години от рождението на Иржи Прошяк, който е един от инженерите, строили ЖП линията Пловдив-Одрин-Белово.

Сред гостите на събора организаторите очакват потомъкът на семейство Прошяк Богдан Прошяк, председателят на Славянското дружество в Хасково Константин Видев, директори на културните центрове на Русия, Чехия и Полша у нас, както и ръководството на Общината.

Тържествата ще започнат с полагане на венци и цветя пред паметната плоча на Васил Левски в Ябълково.

В художествената програма малко по-късно ще участват мъжка вокална група от читалището в Сопот, Забавно-духов оркестър Димитровград, читалище "Христо Ботев " от Димитровград и домакините от Ябълково.

Във вечерните часове за настроението на гостите в димитровградското село ще се погрижи оркестър "Марица" с ръководител Хари Асенов.

Като съпътстваща проява ще бъде подредена и фото- документална изложба на НИМ, посветена на Васил Левски.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини