Хасковският тим Галакси грабна купата на Каменица в юбилейното издание на турнира

Хасковският тим "Галакси" спечели юбилейното издание на Каменица ФЕНкупа

Хасковският тим на Галакси спечели регионалния полуфинал на юбилейното издание на Каменица ФЕНкупа за Хасково, Кърджали и Смолян на стадион „Раковски“ в Димитровград.

На второ място се класираха момчетата от Космополит 2000. И двата тима отиват на Големия финал на юбилейната Каменица ФЕНкупа и ще се опитат да спечелят Голямата награда на турнира – посещение по избор на европейско футболно дерби.

Бригада  от Димитровград, които миналата година завършиха на второ място, бяха отстранени от Deek auto, а кърджалийските най-добри тимове Байкал и Арда 1924 също загубиха шанс за Големия финал.

Така до финала стигнаха два хасковски тима – Галакси и Космополит 2000, първите се наложиха трудно с 1:0 в полуфинала Deek auto, а Космополит направо „разби“ Спартак с 5:0. Във финалния мач силите бяха изравнени, а Галакси поведоха в средата на първото полувреме. През втората част двата отбора си размениха по един гол и така ФЕНкупата бе за Галакси.

Кметът Иво Димов връчи купата на победителите

Шампионите получиха купата си на сцената под арката на Каменица ФЕНкупа от кмета на Димитровград Иво Димов, на трето и четвърто място се класираха отборите на Deek auto и Спартак от Кърджали, а с индивидуалните награди бяха отличени Атанас Траянов от отбора на Галакси („Най-добър вратар”), Калин Калинов от Космополит („Най-атрактивен състезател”) и „Банския колос“ от Хасковски минерални бани („Най-спортсменски отбор”).

Награди бяха предвидени не само за най-добрите тимове и състезатели, но и за всички фенове. Финалистите с „Точен шут” бяха точно 28 от четирите предварителни серии в събота и неделя, но никой от тях не бе достатъчно точен, за да спечели 365 литра Каменица, която да сподели с приятелите си.

Пламен Ечкин спечели SPA&test-drive уикенд в Банско от томболата на Ford, а другата голяма награда на стадион „Раковски” – 32-инчов цветен телевизор Samsung, се падна на Деян Запрянов. Той бе един от всички над 400 гласували в селекцията на отбор с най-много фенове от региона. Най-много гласове в оспорваната томбола събра отборът на Бригада, а капитанът на тима Деян Димов ще има щастието да играе рамо до рамо с патрона на ФЕНкупа 2012 Христо Стоичков в специалния „звезден  мач” през септември.

Момент от финалната среща

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини