Трима загинали при взрива. Летище Бургас затворено

Според официалната информация от МВР инцидентът е станал на паркинга пред терминал „пристигащи“.

По първоначална информация трима са загинали, има пострадали  - оказва им се медицинска помощ на място и се транспортират към болнични заведения. Към момента не е установена самоличността на пострадалите и загиналите.

Нанесени са щети на няколко автобуса, паркирани в района. Летището в Бургас е затворено, полетите се пренасочват към летище Варна, завършва официалното съобщение на вътрешното министерство.

Израелски официални лица потвърдиха, че израелски граждани са били обект на нападението, което беше извършено срещу туристи на летището в българския град Бургас, предаде АФП, цитирана от Фокус.
„Това, което знаем, е, че към 17 часа самолет се е приземил в Бургас, пътниците са се качили в автобуса и тогава е имало експлозия, чийто източник все още не ни е известен, заяви заместник-говорителят на израелското външно министерство.
„Знаем, че има ранени, а вероятно и убити хора. Знаем, че част от пътниците са били израелци, но не ни е известно дали всички са израелски граждани”, добави говорителят.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини