Иво Димов пред прокурор: Нямам диплома за висше

Кметът Иво Димов пред журналисти: Имам диплома за висше, ето я. Този факт е убягнал на прокуратурата

“Към момента съм студент и нямам диплома за висше образование“. Това е заявил пред прокурор от димитровградската прокуратура кметът на общината Иво Димов. Проверката на тамошното държавно обвинение е приключило и се изпраща по компетентност на софийската районна прокуратура.

Това бе официално съобщено на сайта на окръжната прокуратура в Хасково днес.

Проверката е приключила вчера. Била е образувана във връзка с публикация във в. „168 часа“ от 29 май 2012 година под заглавие „Парламентът проверява калинка ли е Иво Димов“.

Установено е, пише в официалното съобщение на прокуратурата, че Иво Димов, кмет на община Димитровград, няма издавана диплома за висше образование. В хода на проверката не било установено в кметството да са представяни такива документи. Самият Димов обяснил, че в момента е студент и няма такава диплома. Той казал още, че за длъжността, която изпълнява в момента – кмет, както и за предишната – народен представител, няма изискване за висше образование.

При проверката било установено, че Иво Тенев Димов в Анкетна карта от 20.09.2010 г. в Народното събрание е заявил, че има висше образование, специалност маркетинг с образователно-квалификационна степен – бакалавър и е завършил ПУ “Паисий Хилендарски”, към която е било приложено незаверено копие на диплома за висше образование.

С оглед събраните данни, че в съдебен район Хасково не е извършено престъпление, преписката е изпратена по компетентност на Софийска районна прокуратура.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини