Отхвърлили актуализацията на бюджета в Димитровград заради липса на информация

Стефан Димитров

На заседанието на Постоянната комисия по бюджет и финанси към ОбС не присъства нито един представител на администрацията, който да обясни защо се налага актуализацията на бюджета на Общината.

С тези думи председателят на ОбС Стефан Димитров коментира пред журналисти днес защо на председателски съвет е била отхвърлена от дневния ред въпросната докладната, внесена от кмета Иво Димов.

Припомняме, че в нарочно съобщение до медиите преди дни градоначалникът протестира срещу опитите да бъде саботирана работата на местната власт, като точката за актуализацията на финансовата рамка отпадне от дневния ред на предстоящата в четвъртък сесия.

"Когато нещо се представя и то е толкова важно, трябва да има кой да го представи и да го обоснове", заяви Димитров.

Той отхвърли твърденията на градоначалника, че му се пречи да работи.

"Напротив, още в началото на годината бюджета бе подкрепен от Общинския съвет и това е един от малкото бюджети на Димитровград, гласуван без каквато и да е промяна", коментира шефът на ОбС.

Той е на мнение, че в предложената от Димов актуализация липсват промените за делегираните бюджети на селата. За малките населени места има дисбаланс, поясни Димитров и дъпълни, че лично той не би подкрепил такава финансова рамка.

42 точки включва проекта за дневен ред на димитровградските общинари в четвъртък. Според шефа на ОбС, няколко са спорните теми, а именно предоставяне на мери и пасища за ползване на земеделските стопани, както и точката за разпределяне на дърва за огревв града и по селата.

На тази сесия не би трябвало да има дразги, ако е имало досега такива", заключи още председателят на ОбС-Димитровград.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини