17 полицаи ранени, 2 училища опожарени, колите на барикади. Амиен, Франция

Безредици избухнаха във френския град Амиен. Ранени са 17 полицаи. До сблъсъците се е стигнало, след като група младежи е вляза в конфликт с органите на реда в квартал, определян от френските медии за проблемен и „чувствителен".

При избухналите безредици са нанесени щети на три обществени сгради. Сред тях е и училище, което е опожарено. Паркирани коли в района също са с щети, съобщи вътрешният министър Мануел Валс, който пристигна в града. Кметът на Амиен Жил Демайлу определи стойността на нанесените щети на няколко милиона евро.

Премиерът на Франция също коментира станалото, като увери, че страната ще предприеме всички необходими мерки, за да ограничи насилието и липсата на сигурност. Той се срещна с представители на полицейска жандармерийска бригада, част от която са били две жени, убити на 17 юни миналата година.

От думите му стана ясно, че ще бъдат отделени допълнителни средства в борбата с насилието по улиците на Франция. Сигурността е наш дълг и това означава, че в следващия бюджет ще бъдат включени допълнителни ресурси за жандармерията и полицията, заяви Франсоа Оланд.  

Припомняме, властите във Франция са особено чувствителни към подобни размирици, защото на няколко пъти през последните години в страната избухваха сериозни безредици между полицаи и младежи. Последните по-сериозни бяха през 2007 година и продължиха няколко дни.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини