Цигани се сбиха в Джумая джамия

Цигани устроиха меле преди началото на празничната молитва за Рамазан байрам в Джумая джамия в Пловдив. Скара ги спор за вакъфските имоти.

Масово сбиване предшества празничната служба по случай мюсюлманския празник Рамазан байрам в централната пловдивска Джумая джамия сутринта в неделя. Враждуващи групи влезли в ръкопашна схватка заради вакъфските имоти, съобщава ТВ7.Близо 1 000 души от присъстващите 5 000 в джамията са участвали във възникналото меле, което е станало малко след сутрешната молитва. Има ранени, повечето от хората са си тръгнали с изпокъсани дрехи.

Голяма група от събралите се за службата, дори не са влезли в храма от страх. Отвътре се чували викове "Бягайте!". В паниката си местният имам, който също е от ромски произход, е дал начало на празничната служба около 6.45 часа, вместо в посочения в ислямския календар час 7.20. Турски бизнесмени, работещи в Пловдив, коментираха, че за случилото се ще сигнализират консула в града на Тепетата и Главното мюфтийство. Според тях недопустимото поведение в храма от страна на циганите не е изолиран случай.От полицията в Пловдив отрекли в джамията да е имало подобно меле. Оттам обяснили, че са получили сигнал за проблеми в храма към 7 ч., изпратили са екипи, но не е било установено нищо нередно.

Източник: КРОСС

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини