Пет стопани на домашни кучета се учиха как да ги възпитават

Белгийската овчарка Коко се обучава от два дни в центъра и вече се справя добре

Пет собственици на домашни кучета проявиха интерес към организирания в Димитровград семинар за обучение на домашни любимци.

Той се провежда на територията на Международния киноложки център в парк "Марица" от четвъртък насам.

С тънкостите в поведението на кучето и неговите навици запозна стопаните днес Антоан Хлебаров -международен съдия в киноложки изложби, който 10 години се занимава с обучение на домашни животни.

Освен практическа част като прескачане на препятствие, преминаване през тунел и др., участниците изслушаха лекция за поведението на домашния любимец.

Че кучетата и децата си приличат, бе категоричен експертът. Той посочи, че най-лошото поведение на един стопанин е да не обръща внимание на своето животно.

Най-добрата част във взаимоотношенията куче-човек включват поощряването на животното с думи, не с храна. Още много практични съвети даде Хлебаров на участниците, сред тях да бъдат дисциплинирани и отговорни към животното си. Занятията продължават и този следобед.

Утре е последният ден на семинара, когато ще бъдат дадени полезни наставления за взаимоотношенията между децата и кучетата.

Проявата е от 10:00 часа в Киноложкия център, който се намира близо до Разсадника в парк "Марица". Организаторите канят димитровградчани с децата и любимците си да посетят семинара.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Преминаване през тунел
Антоан Хлебаров даде и нагледни съвети на стопаните как да корегират поведението на кучето си
Поощряването с думи е най-доброто поведение към едно куче, твърди експертът

Да слушат и изпълняват команди тренираха кучата и стопаните им днес
Семинарът включваше и теоретична част
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини