Девойка финтира мъжкари в името на равноправието

Делка в акция

7-класничката Делка Делчева показа що е финт на един куп момчетии, в напечен футболен мач в двора на училище „Кирил и Методий“. Делка бе нападател в отбора на Испания, който водеше люта битка с отбора на Германия. „Немците“ бяха повели с 1:0, „испанците“ изтърваха дузпа и преляха чашата на търпение на момичето. Развихрилата се девойка навързваше по двама. 

Мачът бе част от минитурнир с участието на световни футболни сили като Франция, Португалия и др. Мероприятието бе срещу расизма и бе именувано FARE/Football Against Racism in Europe/-футбол срещу расизма в Европа. Футболът е избран като проява на инициативата, защото именно в този спорт се срещат най-големите различия, но играта е нагледен пример за тяхното преодоляване и приемане. 

ОУ „Кирил и Методий“ е участник за поредна година в този проект. Във футболните отбори играеха на равни начала деца от 5, 6, 7 и 8-ми клас, момчета и момичета. Футболът тушираше различията. Отделно, че бе и страшно популярен сред децата. Въпреки че се игра на асфалтов терен, малките футболисти смело се хвърляха и падаха, но нито един, включително и момичетата, не се оплака. Стотици дечурлига пък бяха сформирали шумни агитки в подкрепа на участниците.

Г.Христов

Шут
Спортна злоба срещу расизъм
Детските кумири имат различен цвят на кожата
"Давай наште"
Испанците бият дузпа, но вратаря на Маншафта спасява
Немците обаче показаха че знаят как се вкарват голове

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини