Вазовци нищят неравенствата между половете в международен проект

Директорът на ПМГ Илияна Славова

Участие в нов двугодишен проект  спечели димитровградската гимназия "Ив.Вазов", похвалиха се от там.

„Многостранни училищни партньорства” е надслова му, той се реализира по програма „Коменски” към Центъра за развитие на човешките ресурси. Стойността на разработката е 20 000 евро, разказа директорът Илияна Славова.

В проекта участват училища от седем държави: България, Румъния, Гърция, Италия, Испания и Португалия. Водеща страна е Турция и професионална гимназия в Анкара.

Участниците ще дискутират различни теми, сред тях жената в миналото и в настоящето, биологични разлики между половете, ролята на половете в семейството и грижата за децата, ролята на половете на работното място и в обществото.

Албуми с информация на английски език по всички теми ще бъдат издадени в рамките на разработката, а материалите ще бъдат публикувани в общ уебсайт.

Предвижда се издаването на албум с текстове на жени поетеси от всички партньорски държави, както и албум с песни, разкази, приказки, легенди и комикси, посветени на майката и жената. Всички текстове ще бъдат преведени от учениците на английски език.

Първата визита в рамките на проекта вече се проведе в Анкара от 15 до 19 октомври в местната Професионалната гимназия. На срещата присъстваха членове на проектния екип от ПМГ: Деница Ненчева – координатор, Диана Бонева – главен учител, деветокласниците Йордан Делчев и Мартин Славов, водени от директора – Илияна Славова.

Там е била представена различна информация за държавите-участници, програмата на проекта, предстоящи визити и др.

Партньорите ще посетят България за участие в работна среща през есента на 2013 година. Предвижда се проектът да завърши през април 2014 година, като последната мобилност, на която ще се извърши и оценка на свършените дейности, ще бъде в Румъния.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини