Д-р Митрушев: Нека истината за ремонта в болницата излезе наяве!

Д-р Вълчо Митрушев

Да излезе наяве истината- защо договора на "Строй ГТС" за ремонт в болницата не е бил разплатен навреме, призова днес пред журналисти шефът на Здравната комисия към Общинския съвет д-р Вълчо Митрушев.

Той за пореден път припомни, че именно групата на ГЕРБ в Общинския съвет първа е повдигнала въпроса за неизяснените взаимоотношения със стоителната фирма на Табаков и е била против удължаването на договора на управителя д-р Наков.

"Не мога да си обясня как сума от 50 000 лв. ще стане над 600 000 лв., това е престъпление спрямо работещите в болницата лекари, сестри и обслужващ персонал", заяви Митрушев.

Той бе категоричен, че ГЕРБ не се крие и не желае да защитава никой, но въпроса трябва да бъде изяснен.

Шефът на Здравната комисия говори и за другите дългове на МБАЛ "Св.Екатерина" към доставчици и за уредените вече плащания на Здравната каса по клинични пътеки.

Че нищо не е свършено и след формирането на т.нар. Консултативен съвет от лекари, който свика кмета Иво Димов в началото на годината, припомни Митрушев.

По думите му, няма раздвижване и по договора, сключен с Университетската болница в Ст.Загора за обмен на специалисти и пациенти.

"За мен начело на МБАЛ трябва да е човек с мениджърски умения, а той да разполага със заместник по лечебната част", заяви още Митрушев в отговор  на журналистически въпрос дали оставката на д-р Наков ще реши проблемите на МБАЛ.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини