68 ученици от димитровградско разказаха своята история за доброто

Секретарят на комисията Донка Тенева показва грамотите, които ще получат отличените участници в конкурса по темата за добрата история

68 деца със 70 творби са участвали в конкурса на тема "Моята история за доброто", която местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни обяви в средата на октомври.

В него имаха право да участват ученици от 3 до 12 клас в училищата в димитровградско, които трябваше да напишат разказ, есе, стихотворение, приказка, съчинение, припомни днес секретарят на комисия Донка Тенева.

Тя допълни, че 52-ма от участниците са отличени с грамоти, те ще бъдат публикувани в сборник с наименованието на конкурса.

Официалното представяне на творбата ще бъде в понеделник, 19 ноември от 17:30 часа в зала "Гросето". Грамотите на най-добрите автори ще бъдат връчени от градоначалника Иво Димов.

Не случайно избрахме датата 19 ноември, тогава се отбелязва Световния ден за борба срещу насилието над деца, поясни Тенева.

Тя добави, че един от начините да бъде преборено насилието е като се стимулира доброто, толерантността и приятелството с подобни конкурси.

Като положителен факт сектерарят на комисията отбеляза и това, че в конкурса са участвали деца със специални образователни потребности и такива, извършвали противообществени прояви.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини