Стефан Димитров: Чингарова е добър юрист, обслужва доста общински дружества

Стефан Димитров свика среща с медиите, за да отговори на адвокат Галина Чингарова

Среща с журналисти свика днес шефът на ОбС в Димитровград Стефан Димитров, за да отговори на публично зададените му от съветничката от ГЕРБ Галина Чингарова въпроси на пресконференция миналата седмица. На нея тогава присъства и шефът на Здравната комисия към ОбС д-р Вълчо Митрушев.

В началото Димитров заяви, че официално не е получил въпросите, на които Чингарова и Митрушев желаят той да им отговори. Това е станало само чрез медиите.

Той обаче заяви, че това са въпроси, на които първо адвокат Чингарова трябва да отговори в качеството си на юрист на болницата. Когато получи питанията по надлежния ред, Димитров смята да им отговори, но само на тези, които касаят неговите компетенции.

Пред журналисти шефът на ОбС изнесе данни, че Галина Чингарова е била юрист, освен на МБАЛ и на друго общинско предприятие - "Общинска охрана".

В качеството си на такава, по думите му, тя е получила възнаграждение в размер на 10 000 лв., Димитров не уточни за какъв период от време става дума.

Че съветничката от ГЕРБ развива търговска дейност, коментира още Стефан Димитров. Той твърди, че тя е отдала под наем копирен апарат, за който е получила от "Общинска охрана" 2 400 лв.

"Не казвам, че този договор не е бил изряден. Чакам той да ми бъде изпратен официално, за да го предоставя на прокуратурата и да се провери има ли такова нещо, Чингарова притежава ли такава машина и може ли да я отдава под наем", заяви Димитров.

Той добави, че Чингарова е един доста добър юрист, защото, по думите му има доста сключени договори с общински търговски дружества.

Миналата седмица Чингарова отговори на обвиненията на Димитров по казуса с МБАЛ

На срещата с журналисти стана дума и за шефа на Здравната комисия д-р Вълчо Митрушев, който, според Димитров е съуправител във фирмата, която е отдала под наем ядрено-магнитен резонанс в болницата.

Шефът на ОбС посочи, че в началото на 2012 година д-р Митрушев е излязъл от управлението на въпросната фирма - "Интермедика", но е факт, че фирмата притежава ядрено-магнитния резонанс.

"Болницата има договор за ползване на този ЯМР и плаща на въпросната фирма наем, друг е въпроса колко качествени са тези снимки", намекна Димитров. И попита защо към момента не се изпълнява решението на ОбС за закупуване на компютърен томограф, като така ще отпадне необходимостта от ползването на ядрено-магнитния резонанс.

Димитров показа документи, според които за 2011 г. има фактурирана сума от 29 198 лв. платена като наем. Година по-рано са преведени 27 520 лв. През 2012-та, която не е завършила Димитров смята, че сумата се е покачила на 31 273 лв.

Той заяви, че ситуацията не е нормална и посъветва д-р Митрушев да упражнява тази дейност "на частно", а не докато работи в Ренгеново отделение на МБАЛ.

Стефан Димитров показва документите за наем на ЯМР от фирма "Интермедика"

Dimitrovgrad.bgvesti.net потърси за коментар шефа на Здравната комисия д-р Митрушев, който заяви в отговор на обвиненията, че е в управата на въпросната фирма, според изискване на Здравната каса. За да се извършва високо специализирана дейност, като работата с Ядрено-магнитен резонанс, трябва да има лице със съответната оторизация, поясни Митрушев. Той бе категоричен, че не получава възнаграждение за тази дейност.

Мобилният телефон на колежката на Митрушев от групата на ГЕРБ - Галина Чингарова, която също потърсихме за коментар, бе изключен.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини