Отличиха 52 истории за доброто, сътворени от димитровградски деца

Кметът Иво Димов награди децата с най-добри произведения в конкурса за доброто

Кметът прочете пасаж от съчинението на възпитаничка на ОУ “Св.Св.Кирил и Методии” в което се казва, че не красотата, а добротата ще спаси света. И пожела на присъстващите всеки ден да показват по нещо добро от себе си.
 “Това е една прекрасна инициатива, която се надявам да продължи в годините”, каза в словото си пред ученици, родители и учители градоначалникът Иво Димов.
 Вашите 52 истории, публикувани в сборника казват по най-достойния и красив начин  “Не на насилието”, защото то може да се пребори с добро, каза пред присъстващите секретарят на Местната комисия за борба с противообществените прояви Донка Тенева.
Общо 68 представители на различни училища в димитровградско от 3 до 9 клас се явиха на конкурса със 70 творби. Тези на отличените 52 деца вече са отпечатани в сборник, който Общината подари на участниците.
 Надпреварата бе обявена преди повече от месец и имаше за цел да провокира въображението на децата чрез разказ, есе, стихотворение, приказка, съчинение.
52 –ма димитровградски деца, участвали със свои литературни произведения в конкурса на Общината “ Моята история за доброто” бяха наградени снощи на церемония в зала “Гросето”.

Децата получиха грамоти и сборника, в който са публикувани творбите им

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини