Подобряват условията на труд за 256 работници в Неохим АД

Безопасните условия на труд ще бъдат подобрени чрез проект в завод "Неохим"

256 работници и служители от димитровградския завод "Неохим" ще бъдат обхванати в проект за безопасни условия на труд, който се реализира по линия на ОП "Развитие на човешките ресурси".

Разработката е на стойност 124 333 лв. и ще обхване заетите в инсталациите за амоняк и азотна киселина, коментираха от пресслужбата на завода днес.

В следобедните часове там се състоя встъпителната пресконференция с част от бенефициентите по проекта.

В рамките на 12 месеца се цели да се повиши производителността и адаптивността на служителите и работниците в цеха за амоняк и двете инсталации за азотна киселина.

Предвижда се това да стане чрез подобряване на системата за управление на здравословни и безопасни условия на труд в Неохим АД.

Превенция от злополучни събития и осигуряване на актуална информация за състоянието на условията на труд в в завода, са други от заложените цели. Освен за анализ на състоянието на съществуващата работна среда и обучение за повишаване на безопасността на труда, ще бъдат закупени и високотехнологични лични предпазни средства, коментира Мария Василева от PR-службата на завода.

Координаторът на проекта Диана Димитрова и експертът"Проекти и програми" Диана Иванова запознаха присъстващите с целите на разработката и

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини