Заключителен форум по проекта за киноложкия център доведе румънци в Димитровград

 

Програма за европейско териториално сътрудничество Гърция – България 2007-2013 Проект : “Разнообразяване на туристическите атракции и продукти в трансграничния регион - Международен киноложки и развлекателен център „Марица” – Димитровград”
/CYNOLOGY CENTER/
Договор № B1.32.05 

Любители –кинолози от България и Румъния уважиха заключителния форум по проекта за изграждане на международния киноложки център в Димитровград. Събитието се проведе тази сутрин в сградата на центъра в парк “Марица”.

Форумът откри зам.кметът на Димитровград Росен Кузев, който подчерта направеното до момента по проекта.

“Разработката е плод на три годишните усилия на експерти и специалисти от Общинската администрация в Димитровград и на координатора Георги Апостолов”, заяви Кузев. Партньори на Димитровград са община Александруполис - Гърция.

Той припомни, че проекта бе подаден за финансиране на 30 октомври 2009-та година в Солун по програмата за Европейско териториално сътрудничество “Гърция –България 2007-2013 година”.

На 14 март 2011 г. бе подписан договора, с което бе поставено началото на изграждането на туристическата атракция в парк “Марица”.

“В резултат имаме една чудесна сграда, която може да се ползва, както за целите на кинологията, така и различен вид семинари, защото разполага с мултимедия и компютри", поясни още зам.кметът.

Двата терена, върху които е предвидено да се провеждат състезания напролет, ще бъдат затревени. Закупено е и специализирано оборудване за обучението на четириногите.

На 14 декември 2012 г.  разработката приключва. Работата в Киноложкия център след това ще поеме директорът Георги Апостолов, съобщи още Кузев. Двата екипа по проекта - от българска и гръцка страна ще проведат заключителна среща в началото на декември.

Програми за обучение на кинолози за възрастни и деца има разработени вече в Международния център в Димитровград.

Иначе изпитът за четириноги днес започна с дисциплината “следа”, в която участваха пет кучета.

Последва изпита за куче-придружител, където сили мериха трима домашни любимци.

Накрая бяха дисциплина “послушание” и дисциплина “защита” за служебни кучета.

  

Настоящата публикация е създадена в рамките на проект „“Разнообразяване на туристическите атракции и продукти в трансграничния регион - Международен киноложки и развлекателен център „Марица” – Димитровград” /CYNOLOGYCENTER/”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма Европейско териториално сътрудничество Гърция-България 2007-2013”, съ-финансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие и от националните фондове на страните участващи в програмата Гърция - България. Отговорността за съдържанието на публикацията се носи от Община Димитровград и при никакви обстоятелства не може да се счита, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган

 

The Programme is co-funded by the European Union (ERDF) and National Funds of Greece and BulgariaПроектът е съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие и от националните фондове на страните участващи в програмата Гърция – България

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини