БСП: Подкрепяме оставката на д-р Наков, ако остане на поста до провеждането на конкурс

Съветниците от БСП ще подкрепят оставката на д-р Наков, ако той остане на поста до провеждането на конкурс

Общинските съветници от БСП ще подрепят докладната на кмета Иво Димов, с която се иска оставката на шефа на МБАЛ д-р Здравко Наков на утрешната сесия.

Това ще стане при условие, че д-р Наков остане временно начело на болницата до провеждането на конкурс за управител. Според социалистите, такъв може да бъде обявен най-рано през март.

Позицията на червените общинари бе огласена на пресконференция на социалистическата партия в Димитровград днес.

Мотивите на БСП са, че предстоят преговори със Здравната каса и договор, а на всеки външен човек ще му трябва време да се ориентира. 

"Д-р Наков е започнал тези преговори, нека ги довърши", заявиха от БСП. 

"Политическият съвет на партията внимателно анализира докладната на Иво Димов, в нея има много истини, но и много пропуснати факти", коментира лидерът на БСП тук Димитър Петров.

Той посочи, че със сигурност д-р Наков си има своите субективни причини за състоянието на болницата, но вина има и водената в страната неясна здравна политика. Според него, предложението на БСП е единственото разумно в създалата се ситуация.

Според Петров, общинските болници като нашата са поставени в неравностойно положение спрямо държавните. В резултат МБАЛ "Св.Екатерина" губи годишно близо 200 000 лв.

По отношение на предложеното от шефа на ОбС предгласуване на решението за ПУП-а за надлеза на бул."Трети март", от БСП са на мнение, че не трябва с лека ръка да се отхвърлят тези 6 000 000 лв., които НКЖИ иска да инвестира в Общината. В момент на криза, това би било несериозно, коментира съветниците.

Червените съветници твърдо застават зад докладната, внесена от колежката им Виолета Желева, която настоява от дневна такса в градините да бъдат освободени 12 деца със здравословни проблеми в Общината.

Социалистите призоваха димитровградчани да гласуват на насрочения за 27 януари референдум, касаещ бъдещето на атомната енергетика в страната.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини