Читателска щафета в Славейков, почетоха разказвача Ангел Каралийчев

Читателска техника демонстрираха днес в ОУ "П.Славейков" върху творби на Каралийчев

Финалният етап на инициативата „Читателска щафета”, посветена на вълшебния разказвач на приказки Ангел Каралийчев се проведе днес в ОУ "П.Славейков" в Димитровград.

По този начин бе отбелязана 40-годишнината от смъртта на Ангел Каралийчев, която се навършва през декември.

109 Славейковци от четвърти клас в продължение на месец се запознаваха с част от творбите на автора, четоха произведения от него и рисуваха любимите си герои от приказките, които са прочели. Днес те показаха наученото и демонстрираха читателска техника.  

Събитието започна с приказка за Ангел Каралийчев и кратки биографични данни. Последваха откъси от творби на писателя, където учениците демонстрираха, какво са научили.

Славейковци трябваше  да отгатнат приказката и героите в нарисуваните от самите тях  илюстрации към творбите на Каралийчев. 

Читателската щафета продължи с изразително четене на приказката „Юнакът със звезда на челото и неговият рогат хан”, където се включиха всички четвъртокласници.

В края бе подготвена още една изненада – учениците да разпознаят  показани предмети от известни приказки на Ангел Каралийчев. Децата с ентусиазъм се включиха и в тази интересна игра.

Славейковци показаха и рисунки върху творби на Каралийчев

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини