Димитровград се бори за най-зелен град в България

Димитровград ще участва в надпреварата за най-зелена Община

Община Димитровград се включва в надпреварата за най-зелен град в България, казаха днес от РИОСВ-Хасково. Димитровград ще се конкурира с останалите участници, с конкурса "За приветлива градска среда", който се организира от Общината за трета поредна година.

В него участват проекти на граждани за озеленяване и благоустрояване на междублокови пространства и градинки. 22 разработки бяха подадени тази година, 10 от тях бяха одобрени и финансирани от администрацията със суми до 5 000 лв.

Дейностите по проектите включваха озеленяване и зацветяване, почистване на замърсени райони, монтаж на детски съоръжения, пейки, беседки, кошчета за улични отпадъци, подмяна на настилка и др.парково оборудване.

Домоуправителите, освен самоинициатива за набелязване на дейностите по благоустрояване сами наемат фирми, които да изпълняват заложените дейности.Условието за участие в конкурса бе регистрация по Закона за етажната собственост.

Миналата година Димитровград се състезава за най-зелен град с проекта ”Алея на новия живот”, но не спечели. Призът грабна община Хасково.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини