Ваксинират и преглеждат роми в димитровградско по международен проект

Шефът на РЗИ-Хасково д-р Соня Димитрова представи проекта в Димитровград

Българо- гръцки проект, които се занимава със здравното приобщаване на ромското население бе презентиран днес в Димитровград. Той е насочен към жените и децата в малцинствените групи в двете държави.

Партньори в него са седем организации, като България е представена от Регионалната здравна инспекция в Хасково, община Димитровград и хасковската фондация "Толерантност и взаимопомощ".

"Най-важното в този проект е да се осведоми ромската общност за предстоящите гинекологични и педиатричнни прегледи на жени и деца, ваксинация на 100 души срещу Хепатит А и В", поясни д-р Соня Димитрова -шеф на РЗИ-Хасково.

В рамките на разработката е планирано и обучение с цел  повишаване културата и познанията на ромите в сферата на здравеопазването.

Друга от поставените задачи в международния проект е структурите на здравеопазването да съумеят да активират малцинствата чрез напътствия, превенция, образователни и информационни дейности и редовни прегледи, както и да се сподели опита на гръцката държава в работата й с малцинствените групи.

Представители на Социално подпомагане в Хасковско също дойдоха на презентацията

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини