Глобиха бременна жена за пушене

Бременна хасковлийка е отнесла акт за тютюнопушене в заведение, съобщиха от РЗИ на днешния си брифинг. Дамата е била изловена с фас в квартално капанче. Любопитното е, че собственикът не е бил глобен, въпреки че по закон и той носи отговорност. Единственият вариант е жената да е пушила въпреки изричната забрана на управителят на заведението. РЗИ не уточниха казуса, но добавиха, че жената се е държала много грубо с инспекторите. 

На практика, жената се превръща в първия глобен гражданин след влизането в сила на тоталната забрана за тютюнопушене на закрити обществени места. 

Общо 6 акта са наложени през месец ноември. 4 от тях са за тютюнопушене, като освен бременната жена, с актове са наградени две заведения в Димитровград и едно в Крепост. В тях провинението е било едно и също-те превръщали летните си градини в найлонови кръчми. Найлонът е също преграда по смисъла на закона, уточни д-р Александров. 

Два акта са наложени на училищни лавки в Хасково. Собствениците им предлагали недопустими, по наредбата за здравословно хранене, храни на децата. Става дума най-вече за пържено и мазно.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини