Меричлери решава проблема с питейната си вода с пречиствателна инсталация?

Повече от две години в Меричлери пият вода от водоноски, снимка-архив

Процедура по изграждане на инсталация за пречистване на питейната вода в Меричлери стартира със свое решение вчера Общинският съвет в Димитровград.

Предложението към общинарите идва от шефа на ОбС Стефан Димитров, а в залата за сесия присъстваха кметът на градчето Ангел Колев, както и жители, които настояваха час по-скоро да бъде закупена въпросната инсталация.

Припомняме, че преди повече от две години в питейната вода на града бе открит арсен в наднормени количества.

От тогава жителите ползват за битови нужди вода от водоноски. Преди година и половина стартира процедура по изграждането на водопровод от димитровградския кв. Черноконево до Меричлери. Проектът бе разделен на две части.

За първата - от квартал "Мариино" до квартал "Черноконево" Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет отпусна през април м.г. 1 448 363 лв.

За втория етап- от Черноконево до Меричлери обаче, който по проект ще коства 2 800 000 лв., все още не е ясно как ще бъде финансиран, стана ясно в залата по време на заседанието.

Следва Експертен съвет да се произнесе по въпроса с пречиствателното съоръжение и неговата ефективност, след зелената светлина, дадена единодушно от 30 димитровградски общинари.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини