Депутатите си замразиха заплатите

Депутатите в българския парламент не искат да получават по-големи заплати и ги замразиха. За спиране на преизчислявянето на основното месечно възнаграждение на народните представители гласуваха 96 депутати. Само един от „Атака” беше против.

По-късно стана ясно, че възпротивилият се на решението член на "Атака" всъщност не бил против, но станал жертва на технически проблем.

Заради техническа неизправност в системата за гласуване в Народно събрание депутатът от „Атака” проф. Станислав Станилов гласува за нещо, което е против волята му, заявиха от партията.

Вече е подадена молба до администрацията на парламента, с която проф. Станилов настоява гласът му да не бъде зачетен. Той е категорично "за" замразяването на заплатите на народните представители, посочват от партия „Атака”.

От там припомнят, че „Атака” първа е поискала замразяване на заплатите, както и че тя единствена е изобличила независимите депутати, които взимат по 17 000лв. на месец, за да подкрепят мнозинството.

Решението ще влезе е в сила от 1 февруари и ще е валидно до края на мандата на това Народно събрание.

Както е известно, в края на януари властта се оказа с по-високи възнаграждения. Увеличението е между 252 лв. и 504 лв. Причината за това била, че “парламентът забравил да гласува замразяване на заплатите”.

До края на 2012 г. депутатите получаваха по 2196 лв., а от този месец заплатата им е 2448 лв.

Президентът Росен Плевнелиев вече се подписва срещу 4896 лв., а за декември е взел 4392 лв. Премиерът Бойко Борисов и председателят на парламента Цецка Цачева пък получават близо 400 лв. увеличение, което прави 3794 лв. на месец. Заплатите на министрите скачат на 3172 лв.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини