Земеделци с трактори и едър рогат добитък напират към София, подкрепят Борисов

Около 200 човека са се събрали пред парламента в подкрепа на премиера Бойко Борисов като продължават да се събират и още хора, показаха кадри на bTV.

По информация на медията в центъра на София ще пристигнат и земеделци с трактори от цялата страна, които ще паркират пред Народното събрание в подкрепа на правителството. В пленарна зала пък продължават дебатите по оставката на кабинета „Борисов".

Припомняме, че във вторник правителството изплати общо 841 млн. лева по сметките на 84 000 земеделци, след като преди това субсидиите бяха забавени и те планираха протест.

Крави, овце и друг едър рогат добитък, както и трактори, ще се съберат около 12 часа пред парламента в подкрепа на Бойко Борисов и неговия кабинет обясни пред Дарик председателят на Националната асоциация на животновъдите Бойко Синапов. Зърнопроизводителите се разграничиха от протеста на своите колеги и заявиха, че няма да изкарат хора и техника по столичните булеварди.

ГЕРБ в оставка организира платена подкрепа, коментира Мая Манолова от Коалиция за България пред БТВ.

Народният представител от управляващата партия Красимир Ципов пък отговори, че БСП са организирали провокациите на протеста срещу правителството.

Протестиращите пред парламента в подкрепа на Борисов събират подписка, в която вече има имената на над 1000 души. „Отделно във фейсбук има друга подписка с над 13 000 подписа до вчера, за да се покаже, че подкрепящите правителството не са само пред парламента", обясни жена от поддръжниците.

„Никой не ни е събирал, вчера сами се събрахме пред парламента. Подкрепяме това демократично избрано правителство, за да си довърши мандата и да не се излагаме пред целия свят", каза човек от тълпата пред парламента.

„И аз съм от недоволните, но като гледам как другите изразяват недоволството си, лошо ми става", обясни възрастен привърженик на управляващите и продължи: „Бойко иска да остане в историята. Той прави хубаво, не прави лошо".

„Досега 3 г. ръцете на Борсов бяха вързани, сега вече се избраха нови хора - главен прокурор, ВСС и т.н., за да може да работи", допълни протестиращ.

Източник: Труд онлайн

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини