Пиян свещеник блъсна български ТИР в Италия

Пиян италиански свещеник ударил с лекия си автомобил "Фиат Пунто" български камион ТИР с ремарке.

Инцидентът станал на автомагистрала А14край Фаенца, в областта Емилия Романя, съобщиха местни медии.

Пострадали няма, но лекият автомобил е с разбита предница.

На местопроизшествието незабавно е пристигнал патрул на пътната полиция от Равена. След огледа полицаите са поискали намеса на авариен влекач за отстраняване на пострадалия фиат.

Водачът бил в силно превъзбудено състояние и настоявал веднага да потегли с лекия автомобил въпреки смачканата предница. Пътните полицаи категорично отказали. Тогава виновникът дръзко им заявил, че е енорийски свещеник в близко населено място и отново направил опит да седне зад волана на разбитата кола. Полицейските служители го подложили на тест, който показал 0,9 промила алкохол в кръвта.

Съгласно приетия през 2010 г. нов закон за движение в Италия допустимата алкохолна граница е 0,5 промила за категорията "В", но само за водачите навършили 21 години с повече от три години стаж зад волана. За всички останали от тази категория, както и за професионалните водачи от другите категории законът предвижда нулева толерантност.

На нетрезвия свещеник е отнето свидетелството за правоуправление и е предаден на съдебните власти.

Фаенца, който има близо 59 хил. жители, е исторически известен с датиращото от XI век керамично производство и от името на града произхожда терминът "фаянс".

Източник: www.vesti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини