БСП първа в Родопите, след нея ГЕРБ и ДПС

Коалиция за България спечели убедително парламентарните избори в област Смолян с над 2000 гласа повече от политическа партия ГЕРБ. Нещо повече- левицата печели два от четири мандата в 22 МИР. В бъдещия парламент влизат Дора Янкова и Емил Хумчев.
Според пБСП в Смолян
левицата убедително е показала, че има подкрепата на родопчани за истинска промяна в България, а вотът на гражданите на областта е бил наказанието за ГЕРБ и водача им д-р Дариткова за социалната катастрофа и закриването на три болници в региона.

Коалиция за България води в общините Смолян, Девин, Чепеларе и Баните. ГЕРБ се сринаха в районите, където управлението им закри лечебни заведения - Девин, Смолян и Доспат. При 100 % обработени протоколи, в област Смолян води Коалиция за България – 30,67%, следвана от ПП ГЕРБ – 27,22 % и ДПС – 17,52 % . Всички протоколи от 270-те секционни избирателни комисии в област Смолян са обработени, а междинните резултати сочат, че гласувалите в областа са 59 170 избиратели, като действителните гласове са 57 510.

Следващ най-голям резултат имат от Национален фронт за спасение на България – 3,42%, Център Свобода и достойнство - 3,23 %, Движение България на гражданите – 2,94 %, Атака – 2,44 %. Останалите партии и коалиции са получили под 2 % от гласовете на избирателите в област Смолян.

 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини