Блокирани пътища на североизток, Вълчи дол бедства

Всички пътища в Силистренско са затворени за движение заради снегонавяване. Община Вълчи дол бедства. 46 души от закъсали коли са спасени от аварийни екипи.

От Областното пътно управление в Силистра съобщиха, че всички налични машини работят за разчистване на снега от пътищата за Русе, Шумен и Добрич, предаде БНР.

През цялата нощ е регистрирано едно обаждане от заседнал в снега автомобил в района на дуловското село Межден.

Община Вълчи дол обаче е в бедствено положение. Екипи на варненската дирекция „Противопожарна и аварийна безопасност” са спасили тази нощ 46 души от закъсали в снега автомобили.

Въведени са ограничения и по редица второкласни и третокласни пътища във Варненска област. Пристанище Варна е отворено, летището работи нормално. Градският транспорт се движи по график, въпреки ниските температури. Училищата остават затворени заради грипната ваканция.
Пътищата в Добричка област са непроходими след силния снеговалеж и навяванията през нощта, съобщи БТА. От снощи е затворен и пътят Добрич - Генерал Тошево. Автобусите от автогарата в Добрич не пътуват по нито едно направление.

Всички пътища от 3-класната пътна мрежа в Шуменска област са затворени, както и пътят от второкласната мрежа - Нови пазар - Добрич. Проходими са АМ „Хемус” и пътят Русе - Варна, но при тежки зимни условия. Всички товарни автомобили трябва да са с вериги по пътя Шумен - Русе, както и през Ришкия проход. 

Между 200 и 300 ТИР-а чакат да преминат през Дунав мост в Русе. Товарните коли се пропускат поетапно при Бяла. Преминаването през граничните пунктове Кардам и Дуранкулак е преустановено временно заради тежките условия за пътуване на румънска територия. 

В Разградска област е ограничено движението на камиони с тегло над 10 тона. 
Пътят Мъглиж - Гурково в Старозагорска област беше отворен тази нощ.  
Усложнената зимна обстановка спира учебните занятия в Шумен, Разград, Исперих и редица други общини в Североизточна България.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини