С още 120 дръвчета порасна Алеята на новия живот в Димитровград

Нови 120 дръвчета допълниха Алеята на новия живот през 2014 година

120 дръвчета от видовете кипарис и кедър допълниха Алеята на новия живот в димитровградския парк "Марица" тази сутрин. Инициативата събра на едно място отново развълнувани родители, баби, дядовци и много роднини.

С дръвчета се сдобиха децата, родени от миналия февруари до този през 2014 година. В продължение на месец родителите от Общината можеха да подават заявления за участие в инициативата.

Официалната част бе съпроводена от поздрав от кмета Иво Димов и представителя на фирма "Каолин" Николай Златев, която осигурява фиданките и тази година. Стана ясно, че ако димитровградските майки и татковци се постараят, догодина ще бъдат осигурени много повече дръвчета за Алеята в парк "Марица".

За четвърта поредна година в към присъстващите се обърна авторът на идеята - съветникът Христо Цветков, който сподели своето вълнение от успешно реализираното решение на Общинския съвет, прието през 2010 година.

От Общината бяха приготвили табелки с имената на всяко едно дете, а кметът Иво Димов връчи удостоверения на родителите за участие в начинанието. За пръв път тази година на Алеята имаше и приказни герои, с които деца и родители се снимаха за спомен. С дърво в Алеята на новия живот се сдоби и малкият син на председателя на ОбС Стефан Димитров -Владимир.

Тези и още снимки от акцията в Алeята на новия живот днес можете да видите на нашата Фейсбук страница.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Не липсваха и помощници на татковците

Татковците сами носеха фиданките и ги засаждаха

Председателят на ОбС Стефан Димитров също засади дръвче на името на малкия си син Владимир

Кметът Иво Димов и официалните гости отправиха поздрав към присъстващите
Приказни герои забавляваха малчуганите и техните родители

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини