Благотворителен великденски базар набира средства за две каузи

Великденски базар ще се проведе за 7-ма година в Димитровград, обявиха от "Подари усмивка"

Великденски благотворителен базар организира за 7-ма поредна година димитровградската фондация "Подари усмивка". Той е плануван в дните 14, 15 и 16 април 2014г. от 10:00 до 18:00ч., а мястото е на площада пред Община Димитровград.

Събраните средства от базара ще се използват за финансиране на двата основни проекта на фондацията. Първият е свързан с превенция на изоставянето на деца в институции, както и подпомагане на самотни и многодетни майки, които са затруднени да отглеждат малчуганите си. За тази кауза е нужна сумата от 12 000 лв. годишно.

Другият проект - „Възможност за учене" е свързан с провеждането на кандидат -студентски курсове за следващата учебна година на деца от семейства
с нисък доход, сираци и полусираци, деца, излизащи от институция. За този проект е нужна сумата от 7 200 лв.
Курсовете ще се провеждат в Димитровград от университетски преподаватели - проф. Дамянова и проф. д-р Чернокожев от СУ "Св.св. Кл. Охридски" и преподаватели от катедрата по биология към Медицински университет- Пловдив, припомни днес Наталия Делчева от фондация "Подари усмивка".

Вече тече и изработката на сувенири за благотворителния базр от доброволците на фондацията в Ателието към Центъра за работа с доброволци.  В подготовката на базара ще се включат и Дневните центрове за деца и възрастни с увреждания, поясни още Делчева.

Ако желаете да подкрепите каузите на фондация "Подари усмивка" има банкова сметка на разположение:

Първа Инвестиционна Банка - Димитровград
IBAN: BG87FINV91501000061188
BIC: FINVBGSF
Фондация"Подари Усмивка"
За контакти:
Наталия Делчева - председател на Фондация "Подари Усмивка"
0885 77 97 42

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини