Каравеловци почетоха своя патрон днес

Патронен празник имаше днес СОУ "Любен Каравелов"

56-години от създаването си отбелязаха днес ученици и учители от СОУ "Л.Каравелов" в Димитровград. Празникът започна с химна на училището „Хубава си, моя горо”, изпълнен от петокласничката Стояна Тошева.

В програмата в Спортна зала "Младост"  авторски композиции изпълниха дванайсетокласникът Ивелин Ванчев и десетокласниците Атанас Малчев и Радослав Русев. Танцовите поздрави отправи Клуб „Хоро”, с ръководител Таня Ганева, които са първенци на тазгодишното издание на Общинския конкурс „Шанс”.

Специален гост на патронния празник на каравеловци беше композиторът и певецът Хайгашод Агасян, който изнесе свой авторски концерт.

В приветствието си към ученици, учители, родители и гости директорът на училището Валентин Христов отбеляза, че 180-годишнината на Любен Каравелов е повод за почит към делото на великия възрожденец, а също така и повод за преосмисляне по съвременен начин на неговите родолюбиви, общественически и просветителски заслуги към България и най-вече към младите хора.

Поздравителни адреси за празника на СОУ „Любен Каравелов” отправиха кметът на Община Димитровград Иво Димов и председателят на Общинския съвет Стефан Димитров.

Хайгашод Агасян бе специален гост на празника на каравеловци

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини