Църквата "Св.Георги" в Брод посреща храмов празник с нов купол

Дядо Николай отслужи вечерна литургия в храм "Св.Георги" в село Брод

С изцяло обновен купол посреща храмовия си празник на Гергьовден църквата "Св.Георги" в димитровградското село Брод. Ремонтът е направен през последния месец и е на стойност около 10 000 лв. Парите идват от дарители, но решават спешните проблеми на храма, разказаха от църковното настоятелство.

Под купола на църквата в Брод днес вечерна литургия отслужи Пловдивският митрополит Николай. Преди службата той изгледа фолклорна програма, подготвена от домакините от село Брод и самодейци от околните населени места в Община Димитровград и съседен Симеоновград.

"Откликнах с голяма радост на поканата на отец Георги да дойда в село Брод, с радост в сърцето си. А сега ще си отида без сърце, защото то завинаги ще остане тук", заяви развълнуван дядо Николай пред събралото се множество.

Той посочи, че ще се обърне с молитви към Бога за благоденстие, мир, здраве, благопреуспяване в добрите начинания и душевно спасение на хората в този прекрасен край.

Митрополитът разказа накратко за подвига и мъченичеството на Св.Георги, подчерта, че бълг. фолклор е неразривно свързан с българската православна църква. В двора на църквата в Брод бе раздаден и курбан за миряните.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Купулът на църквата в Брод бе изцяло обновен през последния месец
В двора на храма бе подготвена фолклорна програма
Дядо Николай изгледа с интерес фолклорната програма

Миряните препълниха храма, за да чуят литургията на дядо Николай

Курбан за миряните бяха подготвили в Брод
Църквата "Св.Георги"
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини