Откриха ремонтираната отсечка, минаваща през центъра на Каснаково

Кметът Иво Димов и депутатът Делян Добрев прерязаха лентата на ремонтирана отсечка, минаваща през центъра на Каснаково

Ремонтираната пътна отсечка от разклона за димитровградското село Каснаково до границата с Община Хасково бе открита днес. Реконструкцията на пътя с дължина близо 3 км. е извършена по българо-гръцки проект "Димитровград за достъп" на стойност 3 208 250 евро, припомни днес кметът на Димитровград Иво Димов.

2 657 717 лв. е участието на Община Димитровград, която е водещ партньор в този проект.

Димов преряза лентата на новата придобивка, заедно с депутата Делян Добрев. Кметът припомни, че разработката е започнала да се реализира по времето, когато Добрев е бил министър в предишния кабинет.

Този проект е изключително важен за Община Димитровград, а и за цялата област, защото дава възможности за развитие на туристическата атракция Светилището на нимфите и Афродита, посочи градоначалникът.

Според него, по този начин трябва да изглеждат пътищата във всички малки населени места.

"Мисля, че село Каснаково се превръща в пример за подражание и много хора трябва да ви завиждат", заяви по време на официлната част Иво Димов.

В откриването взе участие и представител на общита Суфли, която е партньор на Димитровград, а също и фирмата-изпълнител на ремонтите дейности. Думата взе и кметът на Каснаково Тодор Атанасов, които изрази задоволство от подобрената инфраструктура.

От изявлението на Иво Димов стана ясно, че в момента на Светилището на нимфите върви геофизично заснемане на района, за да се открият нови възможности за разкопки. С писмо до Министерството на културата Димитровград ще настоява за отпущане на още средства за довършване на проучването. Идната седмица Димов има намерение да се срещне и с министър Петър Стоянович, който ще бъде на посещение в Хасково.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Официалните гости на откриването на рехабилитирания път

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини