Среща на поколенията в Алеко за юбилея на училището

Среща на поколенията в ОУ "Ал.Константинов"

Емоционална среща на поколения учители, помощник-директори и директори беляза снощи 50-годишният юбилей на ОУ “Алеко Константинов” в Димитровград.

Те се събраха в сградата на ОУ “Ал.Константинов”, за да си спомнят за историята на учебното заведение, през което са преминали поколения димитровградчани. Подредена бе и ретроспективна изложба от снимки с най-важните моменти от историята на школото.

Сред тях е откриването на новата сграда през 1986 г. от тогавашния министър на образованието проф.Илчо Димитров, прерязване на лентата на ремонтираната сграда на училището през 2009 г. от министър Сергей Игнатов и откриване на обновените спортни съоръжения и лекоатлетическата писта от спортния министър Свилен Нейков през 2012 г.

Иначе Алеко е създадено през 1964 година под името “Вапцаров -1”. Първият му директор е Танчо Димитров, който е начело на училището 14 години. Той не успя да присъства на тържеството. За сметка на това дойдоха останалите му ръководители в годините – Райчо Божилов, Любомир Филипов, Катя Чалъкова, заедно със сегашният –Дорина Желязкова, която приветства гостите с добре дошли.

Какво си спомнят за времето, прекарано в Алеко споделиха бивши преподаватели, ръководители          , ученици и хора, оставили следа във формирането на учебното заведение. Стана дума и за големите екскурзии, организирани от Алековци до родното място на техния патрон, както и до някогашен Ленинград. От 2000 година се връчва и приза “Алековец” на най-успешният ученик.

През 2001 година тук е открит и първия компютърен кабинет, а в тясна връзка с това са и многогодишните постижения на учениците в международни математически състезания.

Срещата на поколенията уважиха кметът Иво Димов и председателят на ОбС Стефан Димитров. Първият бе категоричен,  смело може да се каже, че Алеко е най-доброто училище в Община Димитровград и област Хасково.

Според Стефан Димитров, който е Алековец, училището ще продължава да се развива успешно в годините, защото разчита на добър екип от специалисти и педагози.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Откриването на новата сграда на училището през 1986 година

Директорът Дорина Желязкова поздрави колеги и гости

Кметът Иво Димов поднесе поздрави по повод празника
Председателят на ОбС Стефан Димитров също уважи юбилея на училището

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини